Gitarist Torbjørn Alfsen fra Kristiansand og trombonist Jan Rune Pedersen fra Mandal spilte sammen i flere ulike sammenhenger på 80-tallet.  En av konstellasjonene da var jazz/fusion kvintetten Cool Tour.  Våren 2019 mente Alfsen og Pedersen at tiden var moden for vekke bandet til livet igjen. De fikk med seg keyboardist Kjetil Høyer Jonassen, bassist Einar Wallen Mjåland og trommeslager Christian Seneger.

Musikken som presenteres av Cool Tour er i tradisjonen til Fourplay, Lee Ritenour, Yellowjackets, Jeff Lorber osv. Altså stemingsfull Westcoast jazz/fusion.

Flere av musikerne i bandet skriver egen musikk, og de har nå satt seg som mål å lage et album med egne låter. Den første låten bandet utgir er skrevet at Kjetil Høyer Jonassen og heter Master of the Game. Denne ble skrevet høsten 2020 i en periode hvor dagene på hjemmekontoret startet med kaffi og gamle fusion og jazz-rock plater. Låt-tittelen er inspirert av en av disse, Dave Weckl´s “Master Plan” fra 1990, og låta har trekk fra 80- og 90-talls fusion-jazz.