Jan Mayen er mer enn ei forblåst øy. Allerede i 2003 begynte bandet Jan Mayen så smått å se dagens lys. Deres første, og eneste innspilling, kom ikke før våren 2011 og fikk navnet «Snu deg mot meg». Platen fikk gode anmeldelser og låten «Spor» ble bl.a. Ukas låt i «Store Norske» på P1 våren 2011. Bandet ble av ulike årsaker lagt på is i 2012, og der ligger det fremdeles. Men musikken lever videre, og ønsker å fly inn i nye øreganger.

 Bandet ble startet av ekteparet May Sissel Rismyhr Jansen og Jan Martin Kjetland Jansen, som også står bak tekster og melodier. De har begge bakgrunn fra ulike musikalske sammenhenger som f.eks. Something Odd med Odd Nordstoga, Absolutt Relativt og Gospel Compagniet. May Sissel våget seg etterhvert utpå som soloartist, og kom ut med sin første EP i 2017.

Med seg i bandet har de Arne Hydle på trommer, Odd Torleiv Furnes på elgitar og Henning Iversen på akk-gitar/elgitar.

 May Sissel er vokalist og står for mesteparten av tekstmaterialet. Tekster som har en smak av både himmel og jord. Musikken er for det meste signert bassist Jan Martin, men utformingen av arrangementer er en kollektiv prosess der alle i bandet deltar. Jan Mayens lydbilde er for en stor del gitarbasert, og de søker et uttrykk som er luftig, transparent og organisk, men samtidig rytmisk spenstig. Inspirasjon finner de innenfor både popmusikk, jazz og mer ”etniske” musikkformer.

 Plata ble spilt inn hos Vemund Stavnes, som i tillegg til å være innspillingstekniker, har bred erfaring som musiker (bassist) både i live- og studiosammenheng med Jarle Bernhoft, Susanne Sundfør, Span, Jan Eggum osv. Platen er mastret av Bjørn Engelmann i Cutting Room, Stockholm.

Stream Jan Mayen her