Nå er Avocales album «Salmer og Viser på Vår Måte» klar for streaming og på CD.  En vakker og imponerende produksjon.

Å synge i kor bringer folk sammen. Marie og Lars Christian Kvalbein-Olsen fant tonen i et Acapella-ensemble i Oslo – det endte med kjærlighet og ekteskap. Da studietiden deres var over, flyttet de fra Oslo til Arendal. Der savnet de å synge i vokalgruppe. Høsten 2010 samlet de derfor noen sangglade venner i Arendal Frikirke, og dette ble starten på Avocale. Gruppa består av Marie Kvalbein-Olsen og Margareth Tønnesen på sopran, Vigdis Guttormsen og Julie Munk Nissen (ikke med på innspilling) på alt, Lars Christian Kvalbein-Olsen på tenor, Søren Nielsen og Erik Laukvik på bass. 

 Navnet Avocale kan leses som en forkortelse for Arendal Vocal Ensemble. Dessuten betyr «A vocale» å vokalisere på italiensk – noe som passer godt.

Gruppen synger et blandet repertoar av rytmiske og spennende harmoniserte sanger, med kun stemmene som instrument. De har opptrådt med sanger fra bl.a.  Real Group, Take 6, og Pentatonix. Lars Christian er gruppas musikalske leder. Han har skrevet nydelige og unike arrangement til flere kjente salmer og viser. Høsten 2019 var tiden moden for å gå i studio, med 12 av hans arrangementer. Med god hjelp fra Musikkentrepenørene fikk de spilt inn albumet «Salmer og viser – på vår måte».  De håper albumet  kan være en hjelp til å oppdage gamle sangskatter på en ny måte.

Albummet er spilt inn i Kongshavn Studio av Roald Råsberg. Jon Kleveland er prosjektets produsent.

Da flere av medlemmene fortsatt er travle småbarnsforeldre, begrenses mulighetene for hyppige opptredener. Likevel har Avocale sunget på alt fra gudstjenester, konserter og bursdagsfester, til boklansering, sommerfestival og kafé. Øvelsene foregår stort sett hjemme hos familien Kvalbein-Olsen etter barnas leggetid. 

Streames fra 28. februar 2020