May Sissel er nå klar med ny musikk! Singelen «Jeg syns du er så fin», kom som en varm bris i juni. Men nå skal hun endelig få presentere resten av sangene på sitt andre soloalbum, som rett og slett har fått navnet «Jeg syns du er så fin».  -Det er jo noe jeg tenker vi trenger å høre hele gjengen. Jeg tenker at den tittelen egentlig kan summere opp de fleste sangene på albumet, som en tematisk rød tråd.  Det kan være alt i fra relasjonen foreldre-barn, et parforhold, det vi kunne ønske andre sa om oss, eller Guds blikk på oss.

Tittellåten er en hyllest til den langsomme, trofaste og utholdende kjærligheten. Den som har tålt både hverdager, skarpe svinger og dager vevd med silketråd. Hun forteller videre at denne sangen er skrevet til mannen, og er oppfølgeren til sangen «Fly med meg», som han fikk da de giftet seg i 1996. Sangene «Ørkennatt» og «Det var en gang», beskriver derimot følelsen av å ikke finne og bli funnet, og det å bli forlatt.  -Når man er mamma er det uendelig mye en gjerne vil si til sine barn, og det har opp igjennom åra resultert i flere sanger. Noen ganger skriver jeg best under press, som for eksempel i dagene rett før en barnedåp eller konfirmasjon. Sangen «Himmelgaven» og «En vei for deg» er eksempler på dette.  Min trosvandring har også fått en sang i «Du og jeg».

May Sissel Rismyhr Jansen kom med sitt første soloalbum, «Svarttrost», i 2017.  Hun sier selv at drømmen måtte være å få synge som en svarttrost. Ikke nødvendigvis alltid å imponere, men å berøre.

 I August 2018 var hun igjen på plass i studio i Grimstad hos Torjus Vierli og Hildegunn Garnes Reigstad, som er produsenter og musikere både på dette nye prosjektet, og på det første albumet. Ingelin Reigstad Norheim, Jan Martin Kjetland Jansen, Frøydis Grorud og Tarjei Nysted er også med som musikere.

Hun har hatt en rekke konserter i forbindelse med utgivelsen «Svarttrost». Hun har også varmet opp for en av sine musikalske forbilder, Maria Solheim, i Knarvik kirke i september 2018.

May Sissel bor på Frekhaug nord for Bergen, men vokste opp i Ytre Arna og Siljan. På lærerskolen i Bergen gikk hun i klasse med Odd Nordstoga, og her oppsto bandet Something Odd. De spilte inn tre plater sammen.  Hun er aktiv i koret GospelCompagniet, og har også vært korist for andre artister, og var vokalist og tekstforfatter/komponist i bandet Jan Mayen.

May Sissel ønsker å formidle håp og tro pakket inn i ærlighet, nærhet og en aldri så liten dose kjærlighet.

 « Å høre May Sissel synge, er som å bli omfavna av en god klem» – Stine Karin Sæle, publikum

Stream May Sissel her