Her får du vite alt du trenger å vite om sørlandsbygda, Søgne. Her finner du en allerede legndarisk sørlandsvise – «Æ har et sikkert rotfeste». Teksten er skrevet av Petter Hangeland og det er en av Sigvald Tveits siste komposisjoner.

 Belcanto er et blandakor fra Søgne som eksisterte i perioden 1985-2013. Forestillingen Sanger om Søgne går inn i historien som korets viktigste prosjekt. Komponisten Sigvald Tveit og daværende dirigent Kjell Sverre Langenes fikk ideen til å lage et syngespill om Søgne. En gruppe lokalhistorikere satte seg ned og diskuterte mulige temaer for en slik forestilling. Tekstforfattere, solister, dansere og musikere ble engasjert. Fore­stilling­en ble i hovedsak en lokal produksjon med lokalt innhold og lokale aktører, men også innleide profesjonelle utøvere og opphavsmenn ble knyttet til produksjonen. Ikke minst bidro Pål Repstad og Petter Hangeland på tekstsiden. Uroppføringen i 1997 trakk ca. 2500 publikummere. Forestillingen ble gjentatt i 1999, 2006 og 2010 med tilsvarende gode publikumstall. Sangene plasserer seg innenfor tre kategorier: Fortellinger om historiske hendelser, beskrivelser av natur og landskap og trekk ved folkelivet. Sanger om Søgne kan sies å ha bidratt til lokal identitet og tilhørighet for både aktører og publikum.