May Sissel Rismyhr Jansen er nå klar med ny musikk.  Singelen, «Jeg syns du er så fin», kommer ut i disse dager, mens resten av EP ’n kommer til høsten. Singelen er en hyllest til kjærligheten som har tålt både skarpe svinger og dager vevd med silketråd.

 -Sangen er skrevet til min mann, kjæreste og bestevenn, Jan Martin Kjetland Jansen. Jeg heier på hverdags-kjærligheten. Den som tåler rynker og grått hår. Som tåler smuler på gulvet, og som bretter opp ermene for å skape en familie sammen. Når man gifter seg, velger man hverandre. Men det er vel egentlig et valg man bør ta om igjen hver eneste dag. Sangen er vel på en måte oppfølgeren til sangen jeg skrev da vi giftet oss for 23 år siden, «Fly med meg», som er innspilt med bandet Jan Mayen, forteller May Sissel.

Hun er veldig takknemlig for nok en gang å ha fått spilt inn sangene i Grimstad hos multikunstnerne Torjus Vierli og Hildegunn Garnes Reigstad. Ingelin Reigstad Norheim og Jan Martin Kjetland Jansen er også med som musikere.

-Når jeg tenker meg om, så handler vel flere av sangene på den nye EP´n om det å leve sammen, det å ikke klare å leve sammen, eller savne noen å leve sammen med. Men sangene gir også noen andre glimt fra livet. «Himmelgaven» er en sang jeg skrev til dåpen til vår yngste gutt, mens «En vei for deg» skrev jeg da en av gutta våre konfirmerte seg.  Kort oppsummert handler sangene om tro, håp og kjærlighet, smiler May Sissel.

I 2017 kom hun med sitt første soloprosjekt, EP-en «Svarttrost», som fikk fine omtaler og radiospilling. Men nå er hun altså klar igjen. Og hun gleder seg stort til å vise fram låtene.

« Å høre May Sissel synge, er som å bli omfavna av en god klem»– Stine Karin Sæle, publikum og musiker

May Sissel har holdt på med musikk i hele sitt voksne liv. Hun bor på Frekhaug, men vokste opp i Ytre Arna og Siljan. På lærerskolen i Bergen gikk hun i klasse med Odd Nordstoga, og her oppsto bandet Something Odd.  De spilte inn tre plater sammen. 

Hun er aktiv i koret GospelCompagniet, som kom ut med en trippel-cd i november 2016. Hun har også koret for andre artister. I 2003 startet hun og mannen, bassisten Jan Martin Kjetland Jansen, bandet Jan Mayen hvor de selv sto for alle tekster/melodier. I 2011 kom de ut med sin første cd «Snu deg mot meg».

I 2017 kom hun ut med sin første solo EP, «Svarttrost».

2019 er hun igjen aktuell med ny EP.

«Jeg liker godt både språk, innhold og musikalsk uttrykk, stemmen hennes har både en god følsomhet og energi, det åpne landskapet hun beveger seg i er lett å trives i, bekreftelsen på at Himmelriket ER»

– Tore Thommasen, musiker

Stream «Jeg syns du er så fin»