Lene Jarlsby og Pål Rake har skrevet en ny sang sammen for å hylle havets helter – Redningsselskapet.

«Jeg er så imponert over det arbeidet de gjør, både fast ansatte og frivillige, så jeg ønsket å gjøre noe spesielt, for eksempel lage en sang», forteller artist og låtskriver Lene Jarlsby.

Pål Rake skrev en artikkel rundt juletider der han hyllet redningsselskapet. Han kalte kronikken Havets Helter. Det trigget Lene. Tittelen lå der på et fat, nå måtte det skrives tekst.

Lenes mann, Nicolai Jarlsby er president i Redningsselskapet. Hun har derfor blitt godt kjent med hvordan folkene jobber og hva de gjør for å trygge alle oss som ferdes på og ved havet.

«Jeg satt i gang med tekstskriving, og Pål har hev seg på. Vi to har således skrevet teksten sammen, mens Pål har laget melodien.»

Det er keyboardist Trond Tellefsen som har arrangert låte, mens Bjørn Ole Rasch har produsert den. Roald Råsberg har sittet ved spakene og mixet det hele fint sammen.

Det er Pål og Lene som fremfører sangen «Havets Helter». Rolf Kristiensen spiller gitar, Per Elias Drabløs spiller bass, Tron Øgren Tellefsen spiller piano og orgel, mens Bjørn Ole Rasch bidrar på trøorgel. Jango Nilsen er på trommene.

Sangen er spilt inn i Kongshavn studio.

Havets helter – en hyllest til Redningsselskapet