«Coming home» er Vestergabets tredje utgivelse. Dette albumet kan karakteriseres som korets musikalske hjemkomst. Her presenteres sanger som har vært på Vestergabets repertoar i mange år, men også en del nye sanger.

Mannskoret Vestergabet ble startet i 1999. En av de sangene som tidligst kom på repertoarlisten var «O Jesus Krist, jeg flyr til deg». Ikke så mange år etter kom også «Danny Boy» og «Shennandoah» med på listen.

-Endelig er sangene blitt spilt inn, forteller korets dirigent og arrangør, Jon Kleveland.

Disse sangene la grunnlaget for hvordan arrangementene på resten av repertoaret skulle gjøres.

-Albumene «Med Slips» og «Mot nye høyder» inneholdt mer kompbaserte sanger, nå ble arrangementene gjort slik at musikkens harmoniske og melodiske nyanser skulle ligge i korets stemmer, forklarer Kleveland.

Å synge sangen «Going home» er alltid en stor opplevelse for koret å fremføre. Den er en «sangversjon» av andre sats av Dvoraks niende symfoni.

-Koret har gjort flere konserter sammen med Kristina Jølstad Moi. Fra hennes repertoar har vi hentet ut sangen «Gud er din hvile» av John Bell. Jeg kom også over en annen vakker sang av den keltiske komponisten, Bell: Taket his moment, forklarer korets dirigent og arrangør.

Under forberedelsene på innspillingen av «Coming home» oppdaget Kleveland sangen «The mansions of the Lord». Sangen er hentet fra filmen «We were soldiers». Den fremføres ofte når døde soldater bringes hjem til USA.

-Sangen var så sterk at vi bare måtte få den oversatt til norsk, beretter Jon. – Jeg er å heldig å kjenne Eyvind Skeie. Ingen i vårt land er bedre til å skrive om livet etter døden en Eyvind! Hver gang vi har sunget sangen i ettertid, berører det sangerne i koret.

Det er Runar Nørsett som akkompagnerer koret på piano. Trompetist Jens Forhus spiller trompet på albumet.

Har du lyst til å synge Vestergabets sanger, kan notene lastes ned på denne hjemmesiden.