20 år etter første utgivelse kom Gospelcompagniet og Terje Kleppe med en trippelCD med Salmer, Gospel og Julemusikk.

 

GospelCompagniet er et prosjektkor fra Bergen som består av 20 sangere. Dirigent, komponist, pianist og arrangør er Terje Kleppe. Koret startet opp høsten 1993, i forbindelse med Rune Larsen sine julekonserter i Grieghallen, hvor bl.a. Carola var gjest. Etter oppstart i -93 har GospelCompagniet deltatt på div. opptredener, både konserter og TV-program. GC har vært med å kore utallige artister opp gjennom årene; Carola, Sissel, Heine Totland, Bjørn Eidsvåg, Jøran Fristorp, Sigvart Dagsland, Rune Larsen, Tor Endresen, Elisabeth Andreassen og mange flere. GC var i mange år fast kor på BKKs store gratis julekonserter i Johanneskirken. Etter flere års pause er vi nå klare til å synge inn julen sammen med BKK igjen.

I tillegg til å delta som korister på ulike prosjekter, har GC med ulike mellomrom hatt egne prosjekter. Bl.a. flere år med julekonserter sammen med Marianne Juvik Sæbø og Fliflet/Hamre Energiforsyning. I januar i år hadde GC stor Crouch-tribute i Bergen. På korets eget repertoar, står gospellåter, salmer og julesanger komponert og arrangert av korets dirigent, Terje Kleppe.

I 1996 gav GC ut CD’ en «Spirit Come», og nå, 20 år etter, kommer altså CD’ en «Salig Blanding». Valg av tittel på albumet falt helt naturlig, for dette er rett og slett en Trippel CD bestående av Gospel, Salmer og Jul. 34 låter til sammen. Det var mye som skulle ut etter 20 års «dvale» på utgivelsesfronten! Endelig er den her!!! Salig blanding med Terje Kleppe og GospelCompagniet!!

Prosjektet har tatt vel 2 år å spille inn. Men det har rusla og gått i Kleppe sitt hode i over 20 år. En lang graviditet med andre ord. Gospelmaterialet er Terje Kleppes egne låter, pluss et par coverlåter. Vakkert, kraftfullt, vart, inderlig og ekte. Noen av våre mest kjente salmer er arrangert av Kleppe for kor, solister, flygel (Torjus Vierli), hammondorgel (David Wallumrød), og trompet/flygelhorn (Jan Magne Førde). Inderlig og til ettertanke. 2 nye salmer er også med. Julerepertoaret består av 3 nye sanger signert Kleppe. I tillegg er det 4 kjente julesanger i arrangement av Kleppe. Noen med bare flygel, noen med flygel og brasskvintett (The Brazz Brothers), og noen med fullt komp.

Dette triple albumet MÅ høres! Ikke gå glipp av det! Til det er det rett og slett altfor godt produsert! Og om dere lurer på om vi er stolte av «salig blanding», så er svaret JAaaaaaaa!  Endelig er den her!! «Salig Blanding» med Terje Kleppe og GospelCompagniet.