Kristina Jølstad Moi er blitt den ledende artist i Norge på keltisk inspirert religiøs musikk. Det hele begynte da CDen «Sanger fra vest» kom ut i år 2000. Albumet ble lanseringen av en ny stor ressurs innen kirkelig musikk i Norge. Mange av disse sangene ble også med i den nye Norsk Salmebok – Kallet (Det er navnet ditt jeg roper), Gud hos oss, Han sto opp og Den siste reise.

Det er Torbjørn Alfsen som spiller gitar på produksjonen, og Ivar Woxmyhr spiller fiolin og fløyte. Det er Jon Kleveland som er produsent og arrangør for albumet. Han står også for resten av instrumentene. Øystein Bukkholm er teknikker og han mikset også albumet, mens Roald Råsberg mastret innspillingen.

Noen år senere, i 2008, kom CDen «Jord Møter himmel». På denne produksjonen ble også nyskrevne keltiskinspirerte sanger presentert. Musikerne på denne CDen var Rolf Kristensen på gitar, Mick O´Brien på Irsk sekkepipe og fløyter og Kjell Åge Stoveland på bratsj.

To år senere, 2010, kom CDen «Fyll mitt seil». Også her flere nyskrevne sanger i keltisk tradisjon. Sanger som «Du er min øy i havet» og «Fyll mitt seil». Musikerne på denne CDen er: Jon Kleveland – keys, Kjell Åge Stoveland – bratsj, Knut Ingolf Brenna – gitar, Per Erik Olsen – bass, Jango Nilsen – trommer og Pat Broaders – fløyter og irsk sekkepipe. Det er Roald Råsberg som er teknikker og som har mastret CDen mens Jon Kleveland er produsent og arrangør.

To personer som må fremheves for disse albumene er Anne Kristin og Sven Aasmundtveit, som har skrevet og oversatt de fleste av sangene, og som også sto for å bringe denne musikken til vårt land.

I september i 2016 spilte Kristina Jølstad Moi inn sitt album ”Uendelige favn”. Et album med nye nyskrevne sanger av Eyvind Skeie og Jon Kleveland. Som ble lansert i november samme år.  Det keltisk-religiøse uttrykk er stort og mangfoldig. Det oppleves derfor som å være i kjent terreng når Kristina nå presenterer bare nyskrevne salmer på sin CD ”Uendelige favn”.

Innspillingen ble flyttet ut av studio og lagt til det gamle Betania bedehus i Spind i Farsund. I løpet av noen dager ble musikken spilt inn i idylliske omgivelser i rammen av vakkert sensommervær. Ved å gjøre innspillingene på slike autentiske steder får man som regel også en helt spesiell atmosfære på produktet – så også denne gang.

Jon Kleveland har skrevet musikken og produsert innspillingen.

– Å jobbe med Eyvind Skeies tekster har vært et privilegium fra første stavelse, forteller han.

– For det første er Eyvinds språk veldig musikalsk. Å sette musikk til hans ord kommer nesten av seg selv, forklarer komponisten.

– Men det har vært en stor utfordring å gjenspeile dybdene i hans salmer i det musikalske. Jeg håper jeg har lykkes. Jeg er i alle fall veldig stolt av resultatet!

– ”Uendelige favn” er en tittel som beskriver albumets innhold ganske godt, forteller Kristina.

– I Guds favn er uendelig kjærlighet, trøst og håp!

Musikerne på CDen er: Torbjørn Alfsen, gitar – Rolf Kristensen, gitar, – Per Erik Olsen, bass – Kjell Åge Stoveland, bratsj – Jango Nilsen, trommer – Jon Kleveland, keyboards. Det er Roald Råsberg som har spilt inn sangene og mixet produksjonen i Sanden Studio i Kristiansand. Jon Kleveland er albumets produsent.