Siv Justnæs og Jon Kleveland

Tekster av Gabriel Scott og musikk av Jon Kleveland.

Det begynte med at Jon Kleveland etter å ha lest «Kilden» av Gabriel Scott nevnte for Siv Justnæs at «denne mannen må jo ha skrevet mange dikt». Noen dager etterpå kom Siv på Jons dør med flere diktsamlinger av Gabriel Scott. De ble funnet i kjelleren på Deichmanske bibliotek i Oslo.

-Det var som å finne en skatt. Flere fantastiske dikt som ikke var tonesatt. Det er slik at mange dikt ikke egner seg for tonespråk, men flere av Gabriel Scotts dikt var skrevet med intensjon om musikk. Ikke minst fordi de het «Sommervise» og «Vuggesang».

Dette resulterte i et album som kom ut i 1998 med 13 nye sanger med den store sørlandsforfatteren Gabriel Scotts tekster.

-Jeg sa det var som å finne en skatt. Og i denne skattekisten var det også noen store juveler, for meg er den største- Kornsang. En salme av Gabriel Scott. Den er jeg stolt av, sier Jon Kleveland.

På albumet spiller: Stein Austrud – piano,  Karl Oluf Wennerberg – trommer, Bernt Rune Stray – gitar, Einar «Wallen» Mjåland – bass.

Lars Audun Hadland, Piotr Janowski – fiolin, Jane Russel – Bratsj, Wolfram Kärner- Cello.

Albumet ble spilt inn I D/B studio og i Gimlekollen Studio (Nå Sanden Studio). Teknikkere var Øystein Bukkholm, Bjørn Stiauren og John Reidar Bøe. Øystein Bukkholm mikset produksjonen mens Roald Råsberg mastret den.