Sangen ble laget en mørk sommerdag 2012, ca et halvår etter at Guro Susanna hadde kommet seg ut av en meget usunn menighet.

– Jeg hadde kjempet meg gjennom et år som lærervikar på u-skole og kjempet mot Nav. Det var voldsomt mye motstand dette året. Men jeg fant mye trøst og denne dagen kjente jeg meg veldig igjen i salme 25, forteller singer-songwriteren fra Toten.

Hun ble inspirert og laget dermed en engelsk tekst i utgangspunkt fra salme 25.

– Jeg husker at jeg var så deprimert, jeg hadde ikke evnen til å sette melodi og ba til Gud om at Han måtte gi meg en melodi, og det gjorde Han. Plutselig var den bare der, og det gjorde meg så glad og ga mot til å se fremover.

Dette ble et veldig viktig vendepunkt i livet hennes. Det tok lang tid før hun viste frem sangen – først i 2014.  Da fremførte hun ”Remember me” rundt omkring, bare hun og gitaren. Mest i forskjellige menigheter, men også andre sammenhenger. I 2016 fikk hun endelig mulighet til å spille den inn i proft studio, hos Trond Tufte og Kjell Rønningen.

– Trond dukket opp som en reddende engel etter en meget vond erfaring i et annet studio, men Trond fikk troen på meg. Jeg hadde 3 låter jeg ville spille inn. Først prøvde jeg å spille inn med noen ukjente unge musikere, de var kjempeflinke men jeg trengte noe annet. Jeg hadde lenge kjent Sveinung Hovensjø som har vært en god støtte musikalsk sett men også som venn. En som virkelig hadde troen på meg da jeg var på mitt aller sykeste i 2005. Så det ble naturlig å spørre han.

Andre musikere i produksjonen er Jostein Ramsrud på trommer som også er en god venn av Guro Susanna og en suveren trommeslager.

– Lars Kvistum er også en gammel bekjent fra tensing-tiden, fantastisk musikant og menneske. Pierluca Taranta på kassegitar er også en jeg har spilt med et par ganger før, god mann og musiker. Så det ble litt eldre erfarne musikere som jeg kjente fra før, forklarer Myhre.

For Guro Susanna Myhre er sangen mer enn en bare toner.

– Jeg ønsker å formidle at det finnes en høyere makt  og kraft som hører deg når du er i nød. Det er viktig å klage til Gud når man virkelig er langt nede, det er lov å utrykke sine følelser slik David gjorde. Det er faktisk viktig å være sann og ekte, det har Gud behag i. Det er viktig å snakke til Gud som en far og be Han rydde opp i livet sitt når man ikke har styrke selv. Det var jo ikke rom for å klage til Gud i den menigheten jeg gikk i. Man skulle bare takke Han og fortrenge sine følelser.